Arkiv för kategori ‘Avtal’

Sälja

onsdag, 30 september, 2020

Sverige har en ganska enkel uppsättning regler för att sälja företag, just aktiebolag är ganska lätta att sälja. Men oftast vill du få så mycket som möjligt av en försäljning, och det är inte alltid så lätt att veta hur ett företag ska värderas eller att hitta köpare. Men att försöka optimera företagets attraktivitet är en bra tumregel för att hitta köpare, ju fler människor som lockas till företaget desto bättre.
En grundlig analys av företaget och dess marknad bör vara det första steget i en försäljning. Det är bra om företaget är ekonomiskt stabilt, det finns entreprenörer / företag som specialiserar sig på att köpa företag i en fallande trend, priset kommer naturligtvis att vara mycket lägre så det kan vara dags att sälja när det går bra, snarare än när det är inte. . Att städa upp böckerna och se till att all dokumentation är i ordning gör det mycket mer attraktivt för en potentiell köpare när det gäller att få en uppfattning om företaget, en brokig ekonomisk historia med eventuella återstående skatteskulder kan ge kalla fötter. Det är möjligt att anlita hjälp av olika finansiella rådgivare och affärsmäklare för att nå en sund värdering och förhoppningsvis matcha intresserade köpare på marknaden.
I allmänhet kan det vara en bra idé att ta experthjälp så att inget förbises i försäljningsprocessen, det är viktigt att företaget har order och order både före och under försäljningen. Affärsmäklare, revisionsföretag, advokater eller banker kan vara till hjälp.